Фіскальна служба говорить, що почастішали звернення платників податків-фізичних осіб до територіальних органів ДФС щодо надсилання повідомлень-рішень про сплату податків не за тією адресою, або не на теперішнє прізвище фізичної особи.І тому ДФС додатково нагадує, як повідомляти податківцям про зміну реєстраційних даних ⬇

ЦИТУЄМО фіскалів:

  •   "Так, відповідно до п. 70.7 ст. 70 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями та п. 1 розд. IХ Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822 (далі – Положення № 822) фізичні особи – платники податків ЗОБОВ'ЯЗАНІ подавати до контролюючих органів відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання заяви за формою № 5ДР (додаток 12 до Положення № 822)."
  • "Фізичні особи подають зазначені заяви особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу."

Довідка від Бухгалтерія Плюс: Якщо платник податків звертається  до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), то зміни відбуваються у триденний робочий термін. В іншому випадку може термін може бути подовжено до до п’яти робочих днів. 

http://lv.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/347396.html