З 1 вересня 2020 р. заплановані інспекційні заходи у роботодавців, які мають найвищий ризик застосування незадекларованої праці:

- йдеться про суб'єкти, у яких обсяг наданих послуг (виконаних робіт) не відповідає фактичній чисельності найманих працівників, у яких відбулося зменшення кількості найманих працівників під час карантину та відсутня позитивна динаміка працевлаштування після пом'якшення карантинних заходів, а також ті, які приховують трудові відносини, замінюючи їх іншими видами цивільних або господарських відносин.

 За порушення законодавства про працю щодо оформлення трудових відносин із найманими працівниками чинне законодавство передбачає*: кримінальну відповідальність: штраф від 34 до 85 тис. грн, позбавлення права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років, виправні роботи на строк до двох років, арешт до 6 місяців.

адміністративну відповідальність: штраф від 8,5 до 34 тис. грн. фінансову відповідальність: штраф від 47 230 грн до 141 690 грн.

 Тож радимо перевірити, чи є ви у зоні ризику.

 А також не чекати візиту інспектора - звернутись до нас і ми допоможемо вам впорядкувати кадровий облік)

 м. Львів, вул. Героїв УПА,73 корп.10  ‎(098)1-345-345